Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Fasadna izolacija

memphis_5.png

Uštedite energiju i troškove grijanja uz novu fasadnu izolaciju!

Vaša nekretnina više nije komplementarna u pogledu energetske uštede? Želite li smanjiti troškove grijanja i istovremeno učiniti nešto dobro za okolinu? Mi smo upravo pravi partner za projekte renoviranja u Crnoj Gori. Dozvolite da Vas besplatno i bez obaveza savjetujemo za izolaciju Vaše fasade. Naše detaljne procjene troškova već uključuju sve troškove rada i materijala kako bi vam pružili realan pregled.

memphis_2.png

Optička i energetska obnova Vaše nekretnine

Fasada kuće ima zadatak ne samo da zaštiti kuću od vanjskih uticaja, već i da zadovolji vizualne zahtjeve vlasnika. Od velike je važnosti odabir pravog izolacijonog i fasadnog materijala. Pored visoke otpornosti na vremenske uslove i izdržljivosti, potrebno je povećati energetsku efikasnost kuće. Osim toga, mjere energetske obnove ovog tipa mogu se koristiti za vizualni redizajn kuće. Prekrasne boje osiguravaju moderan izgled i stvaraju potpuno novi izgled u kombinaciji sa novim, energetski učinkovitim i zvučno izolivanim prozorima. Visokokvalitetni materijali i profesionalna, visokokvalitetna implementacija garantuju savršene, dugotrajne rezultate na Vaše potpuno zadovoljstvo.

Vanjska izolacija kuće: 

Imajte na umu da se za renoviranje ove vrste uvijek mora konsultovati profesionalac. Detaljna konsultacija na temu izolacije i obnove fasade ne uključuje samo preporuku pojedinačnih mjera obnove, već daje i informacije o zakonskim propisima o uštedi energije. Uz vanjsku izolaciju i naknadnu izolaciju vaše fasade, mora se postići određena vrijednost koja se mjeri na temperaturnom gradijentu između unutrašnje i vanjske strane. Kako bismo postigli ovu vrijednost, naši lični savjetnici specijalisti daju različite preporuke koje bi mogle doći u pitanje za izolaciju vaše fasade. Nije bitno da li je vaš projekat standardno renoviranje ili želite da izolujete nekretninu – Mi smo profesionalci na vašoj strani!

Planiranje vanjske izolacije

Zajedno sa našim stručnjacima ćete razviti koncept fasadne izolacije koji je ne samo finansijski već i vizuelno prilagođen vašim potrebama i zahtjevima. U zavisnosti od strukture vaše trenutne fasade, izolacioni materijali se mogu nanositi direktno na fasadu ili na poseban prajmer.

Optimalno vrijeme za izolaciju vaše fasade

Kako bismo mogli garantovati idealan tok projekta, preporučujemo da ga izvedemo u nekom od toplijih mjeseci. S jedne strane, tople temperature osiguravaju brzo i idealno sušenje ljepila i temeljnih slojeva, a sa druge strane omogućavaju zamjenu prozora bez enormnog gubitka temperature u unutrašnjosti.

Izolacija krova za kompletan energetski paket

Mnogo energije se gubi kroz krov kako se toplota povećava. Ne zaboravite da saznate više o izolaciji krova tokom konsultacija o izolaciji fasade. Osim toga, izolacijom i proširenjem vašeg krova, ne samo da možete uštedjeti energiju, već možete stvoriti i dodatni prostor za život ili skladištenje.

Izolacija fasade različitim materijalima

Za izolaciju fasada koriste se različiti materijali. Zavisno od potrebama i U-vrijednosti trenutne fasade, materijale prilagođavamo individualno vašem tipu kuće. Toplotna izolacija od polistirenskih ploča, konoplje ili slame, različite čvrstoće, uvijek ima vrlo pozitivan učinak na vaše troškove grijanja, što će se već sljedeće zime odraziti na vaš račun.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na +382 68 317 036 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.