Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Izolacija krova

memphis_5.png

Izolacija i sanacija krovova – brzo i profesionalno

Uštedite novac i energiju uz profesionalnu izolaciju krova po najboljoj cijeni u Crnoj Gori

memphis_2.png

Krovovi, prozori i vrata imaju najveći prioritet kada su u pitanju mjere renoviranja koje se odnose na energiju. Veliki dio energije za grijanje gubi se kroz neizolovane krovove, jer se topli vazduh uvijek diže odozdo prema gore. U toplim mjesecima neizolovani krovovi znače da se vazduh u stanovima i potkrovlju izuzetno zagrijava, stvarajući uslove slične sauni. Naš profesionalni tim majstora, koji uključuje stolare i krovopokrivače, rado će se pobrinuti za izolaciju vašeg krova. 

Izolacija krova za optimalnu klimu

Bez obzira da li bježe od vrućine ili od direktne sunčeve svjetlosti – neizolovani krovovi uvijek dovode do neželjene promjene temperature u potkrovlju, što u konačnici ima nepovoljan učinak na ukupan osjećaj stanovanja u potkrovlju i spratu. Sa krovnom izolacijom možete održivo poboljšati svoju životnu klimu i tako uštedjeti na troškovima grijanja zimi i električne energije iz sistema klimatizacije ljeti. Postoje brojne mogućnosti i materijali za krovnu izolaciju, sa kojima bismo vas željeli detaljnije upoznati.

 

Opcije izolacije krova

Različite metode su dokazale svoju vrijednost u građevinskoj praksi za krovnu izolaciju. U zavisnosti od vaših pojedinačnih uslova krova, vaše željene energetske efikasnosti, kao i vašeg budžeta, razne tehnike mogu biti korisne. Na taj način se može izolovati ili cijeli krov ili se izolira samo plafon. Mi Vam nudimo različite mogućnosti za izolaciju krova. Možete izolovati samo gornji sprat, ili nam možete povjeriti izolaciju između rogova, ispod rogova, iznad rogova ili izolaciju uduvavanjem.

 

Materijali za krovnu izolaciju

Postoji niz materijala koji se mogu uzeti u obzir za krovnu izolaciju. Primjeri klasičnih materijala su:

 • Staklena vuna
 • Kamena vuna i drugi mineralno-sintetički izolacijski materijali
 • Stiropor
 • XPS i drugi sintetički materijali

Za ekološki prihvatljivu i održivu izolaciju koriste se biljni izolacijski materijali, koji takođe postižu odlične izolacijske vrijednosti:

 • konoplje
 • lan
 • morske alge
 • celuloza
 • trska
 • pluta
 • kokos
 • drvena vuna

Izolacija krova

Domaći majstori i amateri mogu napraviti nevjerovatan broj grešaka prilikom izolacije krova, jer nije dovoljno samo unošenje ili primjena materijala. Mnogo važnije je pažljivo i pedantno baratanje zaštitnim folijama kako bi se spriječilo prodiranje vlage i osiguralo da sav izolacijski materijal ostane suv. Sprečavanje toplotnih mostova je još jedna važna tačka. Naši krovopokrivači i stolari posjeduju potrebno znanje i iskustvo za pravilnu izolaciju zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na +382 68 317 036 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.