Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Grijanje

memphis_5.png

Podno grijanje i radijatori

Moderni radijatori i podno grijanje osiguravaju ogromnu uštedu energije. Uz kvalitetan rad, novi grijači ne samo da vizualno poboljšavaju vašu sobu, već zauzimaju znatno manje prostora i diskretno se uklapaju u dizajn prostorije. Podno grijanje se takođe može naknadno ugraditi i može biti velika zdravstvena korist za osobe koje pate od alergija.

memphis_2.png

Vjerujte profesionalcima za sisteme grijanja

Ako svoj dom grijete starim sistemom grijanja i radijatorima, sada je vrijeme da počnete razmišljati o njihovoj zamjeni. Zajedno sa nama možete značajno smanjiti potrošnju energije i ne samo zaštititi okolinu, već i smanjiti troškove grijanja na minimum. Dopustite našim obučenim stručnjacima da vas posavjetuju i radujte se energetski efikasnoj, ugodnoj toplini u vašem domu!

Stari grijači su pravi gutači energije

Dok zastarjeli grijači moraju raditi sa vodom na oko 90°C da bi se prostorija dovela na ugodnu temperaturu, novi radijatori i podno grijanje postižu isti rezultat s temperaturom vode od 55°C. Dakle, potrošnja energije za zagrijavanje vode je znatno manja i odmah je vidljiva na vašem računu.

Lijepi radijatori za ugodan ambijent

Kako biste se zaista ugodno osjećali u svoja četiri zida, od velike je važnosti dizajn enterijera po vašem ukusu. Glomazni i prostorno zauzeti lamelarni radijatori su sve samo ne dekorativni i suprotstavljaju se osjećaju dobrobiti u vlastitom domu. Međutim, novi radijatori su sve samo ne ružni: proizvođači radijatora i dizajneri su otkrili svoju publiku i pune tržište lijepim, zgodnim modelima, među kojima svako može pronaći pravi. Nije važno da li želite diskretno integrisati uski, bijeli radijator ili želite pretvoriti neobičan model u privlačan model – naš veliki portfolio čini sve mogućim.

Kada je idealno vrijeme za ugradnju ili prenamjenu sistema grijanja?

Nije bitno hoćete li se samo odlučiti za nove radijatore ili novi, štedljivi sistem grijanja – grijanje će se isključiti tokom radova na konverziji. Kako vam ne bi bilo hladno, preporučujemo ugradnju novog sistema grijanja u ljetnim mjesecima. Tako ste savršeno pripremljeni za nadolazeću zimu i sami možete vidjeti uštedu energije i troškova.

Novi grijači kao isplativa investicija

Nije tajna da je novi sistem grijanja, radijatori ili podno grijanje velika investicija. Međutim, zapamtite da u svoj dom ulažete dugoročno, umjesto da bacate novac kroz prozor na nepotrebne račune za grijanje. Uštedite novac i odlučite se za energetski efikasno grijanje. Osim energetskog i ekološki prihvatljivog aspekta, nevidljivo podno grijanje ili moderan radijator također doprinose ugodnoj atmosferi u vašem domu, a time i boljem odnosu prema životu.

Novi termostati kao jeftina alternativa

Ako finansiranje novog sistema grijanja nije poželjeno ili moguće ni pod kojim okolnostima, termostati koji su jeftina alternativa. Termostat može pomoći u uštedi do 7% energije individualnom kontrolom sobne temperature i automatskim prebacivanjem uređaja zavisno o vremenskim prilikama. Ulaganje u termostat se isplati nakon samo 5 godina i pametan je način smanjenja potrošnje energije. Elektronski termostati takođe se mogu kontrolisati preko tajmera ili čak preko pametnog telefona ili računara, što omogućava individualnu regulaciju. Dok ste na odmoru ili putovanju, grijanje se može lako kontrolisati, a kada se vratite dočekaće vas ugodne temperature.

Podno grijanje: nevidljive cijevi bez gubljenja prostora

Uz podno grijanje možete uživati ​​u mnogim prednostima. Osim što je pogodno za alergije, podno grijanje ne zauzima nikakav prostor i osigurava ugodnu temperaturu poda u vašem domu. Naknadna ugradnja podnog grijanja je u većini slučajeva moguća. Da bismo to učinili, uklanjamo vaš pod, podižemo košuljicu i postavljamo visokokvalitetne sistemske elemente. Zatim opremimo vaš pod željenom oblogom. Iz tog razloga ima smisla kombinovati naknadnu ugradnju podnog grijanja sa kompletnom renovacijom. Preduslov za naknadnu ugradnju je da se estrih ne sastoji od katrana. Dozvolite nam da vas detaljno i besplatno savjetujemo o ovoj temi!

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na +382 68 317 036 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.