Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Rušenje zidova

memphis_5.png

Uklanjanje zidova i drugih betonskih konstrukcija

Rušenje zidova, renoviranje i novogradnja Vaše nekretnine.

memphis_2.png

U nekim slučajevima, jedina preostala opcija za realizaciju novog građevinskog projekta je potpuno ili djelomično rušenje postojećeg građevinskog materijala. U slučaju dijelova zgrade gdje renoviranje više nije ekonomično, te dijelove uklanjamo profesionalno. U slučaju dubokog rasta buđi ili na drugi način oštećene građevinske tkanine, mi ćemo za vas izvršiti uklanjanje zidova kako bismo postavili temelj za naknadno renoviranje. Pouzdano i besprekorno brinemo o rušenju dijelova objekta ili cijele konstrukcije za Vas. 

Renoviranje i rušenje starih zidova u Crnoj Gori

Mi ćemo se pobrinuti za Vaše radove na rušenju starih zidova uz poštujući sledeće mjere:

  • Rušenje dotrajalih dijelova objekta.
  • Pokrivanje krova, skidanje rešetki, izolacije i krovnih greda.
  • Uklanjanje ograničavajućih i neželjenih pregradnih zidova uključujući proboj za proširenje postojećih prostorija i prolaza.

 

Vodimo računa o svim važećim sigurnosnim standardima i koristimo sve odgovarajuće zaštitne mjere u svom radu – čak i pri rušenju i vađenju instalacija. Naši savjetnici za kupce će u konsultaciji sa vama razgovarati o tome koje su mjere rušenja ili uklanjanja zidova potrebne za vašu temeljnu renovaciju, renoviranje stana i renoviranje stare zgrade.

Šta se tačno radi tokom rušenja zidova?

U građevinarstvu, “gutting” se odnosi na rušenje i uklanjanje svih instalacionih i građevinskih materijala do temeljnih zidova. Na primjer, sljedeće će biti uklonjeno:

  • Stari prozori i vrata;
  • Podovi;
  • Tapete, gips i izolacije;
  • Električne, vodovodne i sanitarne instalacije.

 

Ostaju samo nosive komponente. Dakle, postavljen je kurs za čistu obnovu.

Preporučamo uklanjanje zidova ako se pojedinačne mjere čine neekonomičnim zbog dotrajale građevinske tkanine ili nesrazmjerne količine vremena i truda. Naravno, mi poštujemo i zahtjeve i propise koji su neophodni za rušenje istorijskog objekta pod zaštitom spomenika. Sretni smo što smo Vaš partner u svim oblastima renoviranja zgrada.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na +382 68 317 036 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.