Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Rušenje zidova

memphis_5.png

Uklanjanje zidova i drugih betonskih konstrukcija

Rušenje zidova, renoviranje i novogradnja Vaše nekretnine.

memphis_2.png

U nekim slučajevima, jedina preostala opcija za realizaciju novog građevinskog projekta je potpuno ili djelomično rušenje postojećeg građevinskog materijala. U slučaju dijelova zgrade gdje renoviranje više nije ekonomično, te dijelove uklanjamo profesionalno. U slučaju dubokog rasta buđi ili na drugi način oštećene građevinske tkanine, mi ćemo za vas izvršiti uklanjanje zidova kako bismo postavili temelj za naknadno renoviranje. Pouzdano i besprekorno brinemo o rušenju dijelova objekta ili cijele konstrukcije za Vas. 

Renoviranje i rušenje starih zidova u Crnoj Gori

Mi ćemo se pobrinuti za Vaše radove na rušenju starih zidova uz poštujući sledeće mjere:

  • Rušenje dotrajalih dijelova objekta.
  • Pokrivanje krova, skidanje rešetki, izolacije i krovnih greda.
  • Uklanjanje ograničavajućih i neželjenih pregradnih zidova uključujući proboj za proširenje postojećih prostorija i prolaza.

 

Vodimo računa o svim važećim sigurnosnim standardima i koristimo sve odgovarajuće zaštitne mjere u svom radu – čak i pri rušenju i vađenju instalacija. Naši savjetnici za kupce će u konsultaciji sa vama razgovarati o tome koje su mjere rušenja ili uklanjanja zidova potrebne za vašu temeljnu renovaciju, renoviranje stana i renoviranje stare zgrade.

Šta se tačno radi tokom rušenja zidova?

U građevinarstvu, “gutting” se odnosi na rušenje i uklanjanje svih instalacionih i građevinskih materijala do temeljnih zidova. Na primjer, sljedeće će biti uklonjeno:

  • Stari prozori i vrata;
  • Podovi;
  • Tapete, gips i izolacije;
  • Električne, vodovodne i sanitarne instalacije.

 

Ostaju samo nosive komponente. Dakle, postavljen je kurs za čistu obnovu.

Preporučamo uklanjanje zidova ako se pojedinačne mjere čine neekonomičnim zbog dotrajale građevinske tkanine ili nesrazmjerne količine vremena i truda. Naravno, mi poštujemo i zahtjeve i propise koji su neophodni za rušenje istorijskog objekta pod zaštitom spomenika. Sretni smo što smo Vaš partner u svim oblastima renoviranja zgrada.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na 00000000 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vaše zgrade.