Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Uklanjanje buđi

memphis_5.png

Buđ uklanjamo trajno iz svih prostorija

Uklanjanje buđi od strane profesionalaca – osnovno i efikasno po fiksnoj cijeni.

memphis_2.png

Uzroci rasta buđi

Plijesan ili buđ se razvija u toplim ili vlažnim prostorijama, zbog čega su kupatila često posebno pogođena sa plijesni. Redovno tuširanje i kupanje obogaćuje vazduh vlagom. Da biste spriječili stvaranje buđi, nakon svakog tuširanja ili kupanja treba imati dovoljno prozračivanja. Ako nema prozora, treba uključiti ventilaciju ili vrata ostaviti otvorena. Buđ voli da se gnijezdi u uglovima gdje se vlaga najduže zadržava. Uz temeljnu ventilaciju, stoga treba voditi računa o tome da svjež vazduh dospijeva i u uglove. Još jedan uzrok rasta buđi može se naći u temeljima vašeg doma. Ako je zid kuće vlažan, ni temeljna ventilacija neće pomoći. U tom slučaju, vanjski zid se mora drenirati prije nego što počne uklanjanje buđi. 

 

Spriječite rast plijesni

Redovno provjetravanje je neophodno kako bi se izbjeglo stvaranje buđi. Svi prozori treba da budu otvoreni nekoliko minuta kako bi vazduh mogao da cirkuliše i da prodre u sve uglove. Namještaj treba biti udaljen oko 10 cm od zida kako bi i tamo mogao strujati vazduh. Uvjerite se da vaši radijatori nisu pretrpani ukrasnim predmetima ili drugim predmetima koji bi mogli spriječiti njihovo zagrijavanje. Takođe treba paziti da temperatura ne padne ispod 15°C, čak i u prostorijama koje se rijetko koriste. Pobrinite se da u svakoj prostoriji postoji odgovarajuća klima, idealna sobna temperatura je oko 17°C. U prostoriji koja nije grijana ili je samo malo zagrijana, vrata treba uvijek ostati zatvorena.

 

Buđ – identifikujte i otklonite uzroke

Kako biste trajno eliminirali buđ, važno je znati tačan uzrok njenog nastanka. Čest razlog vlažnih zidova u kojima se razvijaju spore plijesni je oštećenje vodom. Ovo se često može lako ukloniti uz pomoć odvlaživača vazduha. Nepravilna ventilacija ili previše hladne prostorije također su česti uzroci buđi i mogu se relativno lako otkloniti. S druge strane, složeniji je kod natopljenog zida. U svakom slučaju, trebate se obratiti stručnjaku za analizu, koji može utvrditi uzrok rasta buđi.

 

Stručni pregled za strukturne nedostatke

Tačno porijeklo buđi može utvrditi samo stručnjak. Ovo koristi poseban uređaj za provjeru vlage na različitim mjestima na vašim zidovima. Na osnovu vrijednosti može vidjeti da li je površinska sanitacija dovoljna ili je uzrok ozbiljniji i leži u izolaciji od vlage u kući. U tom slučaju, vlasnik kuće je odgovoran. U zavisnosti od porijekla, stručnjak može pokrenuti prave mjere i obavijestiti vas o potrebnim mjerama predostrožnosti kako bi se izbjegla buduća buđ.

 

Uklanjamo buđ – trajno i lako

Kontaktirajte nas odmah ako otkrijete plijesan u svom domu. Jedan od naših obučenih stručnjaka će Vas posjetiti kod kuće i reći sve o uzroku pojave plijesni i mogućim mjerama za suzbijanje. Tada ćete od nas dobiti detaljnu procjenu koja će već sadržavati sav materijal i naš rad. Prije početka radova pažljivo prekrivamo namještaj i pod kako biste bili zaštićeni od prljavštine. Naravno, brinemo se i o profesionalnom odlaganju šuta nakon radova, kako biste se odmah mogli vratiti u svoj svježe renovirani dom.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na +382 68 317 036 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.