Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Rukovođenje gradilištem

memphis_5.png

Planirajte svoje gradilište sa profesionalnim menadžerom gradilišta

Planirate li građevinski projekat u Crnoj Gori? Prepustite planiranje u ruke profesionalaca i iskoristite dugogodišnje iskustvo u planiranju, koordinaciji, implementaciji i završetku domova. Radujemo se što ćemo uspostaviti saradnju i ostvariti sve vaše želje.

memphis_2.png

Pametna koordinacija

Brojni zanati se spajaju prilikom izgradnje kuće. Osim majstora, potrebna građevinska vozila i materijal moraju biti na licu mjesta kako bi se građevinski projekat brzo odvijao. U toku rada rukovodilac gradilišta je odgovoran za poštovanje troškova, praćenje planiranja i koordinacije, te osiguranje prvoklasnog kvaliteta. Ovaj zahtjevan posao zahtijeva ogromno znanje i izvanredne organizacijske sposobnosti. Za to je potrebno dugogodišnje iskustvo, dobra obuka i kontinuirano usavršavanje. 

Usklađenost sa propisima i zakonima

U Crnoj Gori se iz sigurnosnih razloga moraju poštovati određene smjernice i građevinski zakoni. Voditelj gradilišta garantuje striktno poštovanje specifikacija svih vrsta. Električari, vodoinstalateri i građevinska vozila takođe rade pod strogim mjerama sigurnosti kako bi se osigurala sigurnost na gradilištu sa jedne strane i sigurnost u vašem budućem domu sa druge strane.

Građevinski sastanci kao važna razmjena

Redovni sastanci i stalna razmjena vrlo su važni na gradilištu. O završenim radnim koracima kao i budućim građevinskim mjerama majstori i rukovodstvo građevine obavještavaju raspoređeni tim kako bi se raspoređeni tim informisao, razgovarao o problemima i pronašao zajednička rješenja. Ukoliko želite, naravno možete učestvovati na svim sastancima kako biste saznali više ili izrazili eventualne naknadne zahtjeve.

Vaše želje treba da budu ispunjene

Nije neuobičajeno i sasvim normalno da u fazi izgradnje zatražite jednu ili dvije izmjene. Menadžer lokacije i njegov tim razgovaraju i provjeravaju, uzimajući u obzir zakonske zahtjeve, da li se zahtjev za promjenu može implementirati. Ukoliko nastanu dodatni troškovi zbog materijala ili dodatnih radova, tražimo vaše odobrenje troškova prije početka realizacije.

Dokumentacija o toku izgradnje

Dokumentovanje napretka izgradnje u građevinskom dnevniku je obavezno za svaki građevinski projekat. Ovdje se ne bilježi samo koji su radni koraci već završeni, već i kako su vremenski uslovi uticali na napredak i koliko je zanatlija, šegrta i opše nekvalifikovanih radnika učestvovalo u dotičnom danu izgradnje. Nadalje, neophodan je unos posebnih događaja. Kašnjenja u isporuci, promjene i problemi se bilježe kako bi se pružili dokazi o razlogu kašnjenja u izgradnji. Na kraju dana, menadžer lokacije je odgovoran za ažuriranje, provjeru i potpisivanje ovog dnevnika.

Završni pregled sa kontrolnom listom

Nakon završetka građevinskog projekta, svi se okupljaju kako bi učestvovali u inspekciji gradilišta. Upravnik gradilišta provjerava da li su svi radovi uredno obavljeni i da li se eventualni kvarovi moraju otkloniti. Ukoliko je voditelj gradilišta u potpunosti zadovoljan pregledom, ključevi će biti predati novom vlasniku. Ako je potrebno, rado ćemo vam objasniti sve novoinstalirane uređaje, funkcije grijanja i ostale dodatke.

Vjerujte profesionalcu

Ako planirate i građevinski projekat na širem području Crne Gore, trebali biste se suzdržati od same koordinacije izgradnje i potražite stručnjaka koji će vam pomoći. Vjerujte našim menadžerima i opustite se dok se mi brinemo o planiranju i  koordinaciji. Iskoristite naše dugogodišnje iskustvo, kompetentnost naših voditelja gradilišta, dobro uvježban tim i prvoklasnu opremu. Radujte se svojoj kući iz snova i iskoristite priliku da odlučite o detaljima tokom izgradnje. Dozvolite da vas sada bez obaveza i besplatno savjetujemo i dođemo korak bliže vašem snu o savršenom domu.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na +382 68 317 036 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.