Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Pristupačnost

memphis_5.png

Dom prema potrebama starih i nemoćnih lica

Mi smo stručnjaci ako želite da vaš dom prilagodimo osobama sa invaliditetom ili starijim licima. 

memphis_2.png

Koristite svoje kupatilo bezbjedno

U slučaju invaliditeta, ograničene pokretljivosti i starosne nepokretnosti, kupatilo je često odlučujući kriterijum koji određuje samostalan život u vlastitom domu. Visoki ulazi za tuš kabine i druge prepreke onemogućavaju korišćenje kupatila. Prilagođavanje vlastitoj životnoj situaciji omogućava veću samostalnost i privatnost prilikom korišćenja kupatila – i za osobe u invalidskim kolicima. Tuševi koji ulaze u kabinu i kvalitetne sigurnosne funkcije uklanjaju barijere, dok prostrani raspored omogućava veću mobilnost invalidskim kolicima ili hodalicama.

Uživajte u Vašoj privatnosti

Uz određene sigurnosne mjere i neke mjere konverzije, ostvarujemo san o starenju i životu u vlastitom domu. Osim umivaonika koji su podesivi po visini i pristupačni za invalidska kolica, veću sigurnost i samostalno korišćenje osiguravaju rukohvati u toaletu i prostoru za kupanje. Sjedalo na rasklapanje u tuš kabini u prizemlju i više mogućnosti sjedjenja u kadi uveliko olakšavaju redovnu ličnu higijenu i nude udobno korišćenje kako za mlade tako i za starije osobe. Dozvolite nam da vas posavjetujemo!

Pristupačna kuhinja

Invaliditet ili ograničena sloboda kretanja ne bi trebali spriječiti Vas da živite uravnotežen i srećan život. Ako uživate u kuvanju, a pri tom ste u kolicima, a ne želite da se odreknete ovog hobija, razmislite o dizajnu kuhinje bez prepreka. Neograničena upotreba šporeta, radne ploče i kuhinjskih uređaja zahtijeva određene radove na prenamjeni. Prostori dostupni za invalidska kolica, niska radna površina i pametno odlaganje posuđa, kuhinjskih aparata i namirnica omogućavaju kuvanje i pripremu ukusnih jela bez pomoći drugih lica.

Stepenišni liftovi za veću udobnost i apsolutnu pristupačnost

Da li je vaša spavaća soba na gornjem spratu, što je čini gotovo nepristupačnom? Želite li iz očiglednih razloga izbjeći premještanje spavaćeg dijela u prizemlje? Ili živite u stanu koji vam se godinama sviđa? Nije bitno da li ste u invalidskim kolicima ili više ne možete koristiti stepenice zbog svojih godina – stepenišni lift pruža udobnost i osigurava da se sve visinske razlike u vašem domu premoste. Čak i na manje stepenice i uzdignuti prostor ispred kuće i vrata dvorišta lako se može ući rampom ili koristiti invalidskim kolicima. Ispravljamo i najsitnije pragove između dvije prostorije i tako garantujemo jednostavan, udoban i siguran život u vašem domu.

Iskoristite naše dugogodišnje iskustvo u renoviranju bez prepreka

Kada je u pitanju vaše fizičko blagostanje i lična sigurnost, trebate vjerovati samo stručnjaku. Neka vas savjetuje naš specijalista koji je posebno obučen u području života bez prepreka i koji će ući u trag svim preprekama u vašem domu. Tada ćete dobiti detaljan troškovnik koji prikazuje sav materijal, radove i zakonski propisani porez na dodatu vrijednost. Na ovaj način možete steći konkretan utisak o predstojećim troškovima i  potrebnom finansiranju. Naš dobro uvježbani tim stručnjaka sav posao obavlja savjesno i po najvišim standardima. Korak po korak uklanjamo vaše barijere i prepreke kako bismo vam pružili siguran život.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na +382 68 317 036 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.