Emanuel gruppe crna gora
Call us

+6221-2002-2012

Pristupačnost

memphis_5.png

Dom prema potrebama starih i nemoćnih lica

Mi smo stručnjaci ako želite da vaš dom prilagodimo osobama sa invaliditetom ili starijim licima. 

memphis_2.png

Koristite svoje kupatilo bezbjedno

U slučaju invaliditeta, ograničene pokretljivosti i starosne nepokretnosti, kupatilo je često odlučujući kriterijum koji određuje samostalan život u vlastitom domu. Visoki ulazi za tuš kabine i druge prepreke onemogućavaju korišćenje kupatila. Prilagođavanje vlastitoj životnoj situaciji omogućava veću samostalnost i privatnost prilikom korišćenja kupatila – i za osobe u invalidskim kolicima. Tuševi koji ulaze u kabinu i kvalitetne sigurnosne funkcije uklanjaju barijere, dok prostrani raspored omogućava veću mobilnost invalidskim kolicima ili hodalicama.

Uživajte u Vašoj privatnosti

Uz određene sigurnosne mjere i neke mjere konverzije, ostvarujemo san o starenju i životu u vlastitom domu. Osim umivaonika koji su podesivi po visini i pristupačni za invalidska kolica, veću sigurnost i samostalno korišćenje osiguravaju rukohvati u toaletu i prostoru za kupanje. Sjedalo na rasklapanje u tuš kabini u prizemlju i više mogućnosti sjedjenja u kadi uveliko olakšavaju redovnu ličnu higijenu i nude udobno korišćenje kako za mlade tako i za starije osobe. Dozvolite nam da vas posavjetujemo!

Pristupačna kuhinja

Invaliditet ili ograničena sloboda kretanja ne bi trebali spriječiti Vas da živite uravnotežen i srećan život. Ako uživate u kuvanju, a pri tom ste u kolicima, a ne želite da se odreknete ovog hobija, razmislite o dizajnu kuhinje bez prepreka. Neograničena upotreba šporeta, radne ploče i kuhinjskih uređaja zahtijeva određene radove na prenamjeni. Prostori dostupni za invalidska kolica, niska radna površina i pametno odlaganje posuđa, kuhinjskih aparata i namirnica omogućavaju kuvanje i pripremu ukusnih jela bez pomoći drugih lica.

Stepenišni liftovi za veću udobnost i apsolutnu pristupačnost

Da li je vaša spavaća soba na gornjem spratu, što je čini gotovo nepristupačnom? Želite li iz očiglednih razloga izbjeći premještanje spavaćeg dijela u prizemlje? Ili živite u stanu koji vam se godinama sviđa? Nije bitno da li ste u invalidskim kolicima ili više ne možete koristiti stepenice zbog svojih godina – stepenišni lift pruža udobnost i osigurava da se sve visinske razlike u vašem domu premoste. Čak i na manje stepenice i uzdignuti prostor ispred kuće i vrata dvorišta lako se može ući rampom ili koristiti invalidskim kolicima. Ispravljamo i najsitnije pragove između dvije prostorije i tako garantujemo jednostavan, udoban i siguran život u vašem domu.

Iskoristite naše dugogodišnje iskustvo u renoviranju bez prepreka

Kada je u pitanju vaše fizičko blagostanje i lična sigurnost, trebate vjerovati samo stručnjaku. Neka vas savjetuje naš specijalista koji je posebno obučen u području života bez prepreka i koji će ući u trag svim preprekama u vašem domu. Tada ćete dobiti detaljan troškovnik koji prikazuje sav materijal, radove i zakonski propisani porez na dodatu vrijednost. Na ovaj način možete steći konkretan utisak o predstojećim troškovima i  potrebnom finansiranju. Naš dobro uvježbani tim stručnjaka sav posao obavlja savjesno i po najvišim standardima. Korak po korak uklanjamo vaše barijere i prepreke kako bismo vam pružili siguran život.

Kontaktirajte nas

Da li Vas je ovaj tekst inspirisao da renovirate svoju nekretninu? Ako jeste pozovite nas za više informacija na 00000000 ili koristite naš kontakt obrazac . Na kraju konsultacija, rado ćemo Vam dati neobavezujuću ponudu za renoviranje Vašeg stana.